Om Oss

Dramatoriets väg till nu…

Berättelsen om Dramatoriet börjar sommaren 2010 på ett mindre attraktivt vandrarhem i Växjö. Fyra nyexaminerade dramapedagoger var på plats för fortbildning inom Levande Verkstad-pedagogiken och insåg någonstans bland gnisslande våningssängar, färgburkar och lerugnar att kooperativt företagande var vägen framåt. Sedan dess har vi mött grupper från norr till söder i åldern 3-95 med skratt, fantasi och utvecklande processer.

Hållbarhet, omsorg och demokrati

Kärnan i Dramatoriets verksamhet är att verka för hållbarhet, både för människa och miljö. Det gör att våra projekt alltid tar avstamp i jämställdhet, miljömedvetenhet och inkluderande arbete. Dramatoriets gröna hjärta slår ett extra slag för glesbygden, så bli inte förvånade om vi dyker upp i en byskola nära dig eller på ett omsorgsboende för äldre. Vi tycker det är viktigt att få delta och uttrycka sig oavsett ålder, geografi eller ursprung. Med avstamp i frågor vi brinner för, genom kooperativt samarbete och en stor portion envishet beslutade vi oss för att försöka leva drömmen.
Det gör vi nu!

Våra värderingar är vår verksamhet

Dramatoriet är ett kooperativ med kulturpedagogisk inriktning. Vår verksamhet grundar sig i de kooperativa värderingarna om socialt ansvar, demokrati och hållbarhet. Därför reser vi över hela landet och skapar forum för skratt, respekt och reflektion. Vi värnar om vår fantastiska personal och återinvesterar företagets eventuella vinst direkt till verksamheten för att kunna driva fler kulturpedagogiska projekt i samhällsviktiga frågor. 2013 var vi nominerade till Årets kooperativ i Stockholms län – något vi är mycket stolta över.

Våra dramapedagoger är alla auktoriserade genom RAD och har utöver det fler kompetenser inom kommunikation, ledarskap, kultur och pedagogik.
[jeg_heading type=”h2″ float=”center” title=”Vi som jobbar på Dramatoriet” el_class=”team-rubrik”][jeg_team_wrapper el_class=”dramatoriet-team-wrapper”][jeg_team_member image=”112″ name=”Emelie Gyllander Tano” subtext=”Verksamhetsledare & aukt. dramapedagog” enable_team_1=”” enable_team_2=”” enable_team_3=””][jeg_team_member image=”107″ name=”Magda W. Kokai” subtext=”Verksamhetsledare & aukt. dramapedagog” enable_team_1=”” enable_team_2=”” enable_team_3=””][/jeg_team_wrapper]

Kontakta oss med frågor och för referenser på tidigare projekt här!

Kommentarer

Lämna ett svar